Mijn Blog
Statistieken
  • 180099Totale Hits:
  • 16Hits vandaag:
  • 52Hits gisteren:
  • 78206Bezoekers totaal :
  • 7Bezoekers vandaag:
  • 14Bezoekers gisteren:
  • 133Bezoekers vorige week:
  • 192Bezoekers per maand:
  • 18Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Over mij

In 1989 begonnen met de duivensport door toedoen van Wim van ’t Land (overbuurman) die mij na lang aandringen eens mee nam naar de duivenclub in Naarden. Dit zelfde jaar ook lid geworden en met late jongen van Willem Hulkenberg vanaf een hokje van 2 meter breed en 1 meter diep begonnen op de natour dat jaar..

In 1990 heb ik op mijn werk zelf een duivenhok gebouwd samen met Eric Timmermans uit Laren (NH) Welk zelf in die tijd een hele goede duivenmelker was en op de Vitesse – Midfond bij de besten in de CCG1 Hilversum en omstreken speelde.

Op dit hok ben ik begonnen met overnacht duiven van Wim van ’t Land en zijn zoon Jan van ’t Land. De eerste 2 jaar was het een beetje aanmodderen, maar vanaf 1992 kwamen dan toch de lang verwachte uitslagen. o.a: een 83e Nationaal Bergerac, diverse top 10 noteringen op de wedvluchten Ruffec, Brive, Bergerac en in 1997 als klap op de vuurpijl met 6 duivinnen mee op Limoges in de fondunie 2000 alle 6 klasse noteringen. De duiven waren al thuis terwijl andere liefhebbers nog zaten te wachten op hun eerste duif.

Ook op de dagfond zijn destijds prima prijzen verdiend met duiven van Alex Luyf uit Huizen en wat overgenomen duiven van van den Boomgaard uit Naarden, die er mee stopte onverwachts. Bij hem heb ik toen 7 jonge duiven weggehaald, waarvan destijds de “370” een topper was op de eendaagse fond.

In 2001 ben ik verhuisd naar Almere en heb een nieuw hok gebouwd. Helaas zijn op dit hok de prestaties ver achter gebleven ten opzichte van het hok in Naarden en ben ik tot 2005/2006 bezig geweest er toch iets van te maken. Aanpassingen ten overvloede maar echte resultaten bleven uit.

Toch nog in 2003 een superprijs op Libramont gepakt. Terwijl er vanwege varkenspest niet vanuit Belgie en Frankrijk mocht worden gelost, vloog een duif van mij onverwachts een 2e CCG1 Hilversum en Omstreken tegen 3217 duiven en een 52e in de afdeling 7 Midden – Nederland tegen 29836 duiven.

Daarna nog wel op hetzelfde hok geprobeerd er de stijgende lijn in te krijgen, maar vanwege een te drukke baan en een HBO studie heb ik in 2006 de strijd opgegeven.

Echter…. het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus nu vanaf een nieuw adres in Almere, met een nieuw hok ( van Barnsley lofts, Engeland) en wederom duiven van Jan van ’t Land uit Naarden en duiven van Hans Bodelier uit Echt op zoek naar de nieuwe vorm en prijzen.

Ik nodig u uit geregeld langs te komen voor mijn vorderingen op dit nieuwe adres en nieuwe hok.

Edward Schrijvers

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/deb35877/domains/duivensport.eu/public_html/es/wp-content/plugins/quickstats/quickstats.php on line 345

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/deb35877/domains/duivensport.eu/public_html/es/wp-content/plugins/quickstats/quickstats.php on line 345

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/deb35877/domains/duivensport.eu/public_html/es/wp-content/plugins/quickstats/quickstats.php on line 346

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/deb35877/domains/duivensport.eu/public_html/es/wp-content/plugins/quickstats/quickstats.php on line 346

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/deb35877/domains/duivensport.eu/public_html/es/wp-content/plugins/quickstats/quickstats.php on line 346